medarbetare

Lars Zetterström
Partner


Lars Zetterström har omfattande erfarenhet av säkerhetschefsarbete främst inom lager- och tillverkningsindustrin, han är kunnig i ISO 9000 och ISO 14000, certifiering av system för informations-säkerhet, kommunal räddningstjänst och systematiskt säkerhetsarbete.

Lars är brandingenjör, har genomgått Företagsuniversitetets säkerhetschefs-utbildning, WM-datas IT-säkerhetschefs-utbildning (HAS). Han är också en driven projektledare.

“I Lasses liv ryms annat än säkerhet. Ett stort tävlingsintresse ledde till badminton på elitnivå i yngre dar. Nu, med massor av nya fräscha idéer, känns engagemanget igen.
Skärgård och golf bidrar också till livskvalitén och ibland påminner vi honom om att han är en tekniknörd.”
/Stefan Kinert


Lars Zetterström
Telefon: 0708 77 77 90  

Richard Buske
Partner


Richard Buske har mångårig erfarenhet av säkerhetschefsarbete och ledarskap både inom privat och offentlig sektor. Senast kommer Richard ifrån Sollentuna kommun där hans säkerhetsarbete skapat avtryck och gjort att han bland annat 2016 nominerades till årets Säkerhetsperson inom Security Awards samt nominering 2017 till Årets Säkerhetsprofil. 

Richard har bland annat genomgått Företagsuniversitetets diplomerade säkerhetschefsutbildning och Försvarshögskolans Högre Kurs i Samhällets Krisberedskap.

” I unga år spelade Richard handboll, friidrottade och var i övrigt mycket aktiv, men det är nog inte fel att säga att idag är Säkerhet Richards stora fritidsintresse! Hans ideella engagemang i många organisationer tar mycket tid, och den som blir över ägnar han åt träning och familjen. 
Trots sina unga år är han ett välkänt namn och uppskattad i branschen. Något vi som arbetskamrater ofta får höra och har glädje av. Han är också den som tagit tag i KRONAN:s marknadsföring.
En skön kompis som är lätt att ha omkring sig!”/Stefan Kinert

 
Richard Buske
Telefon: 0705 46 64 14

Stefan Kinert
Partner


Stefan Kinert har arbetat mycket med ledarskap och riskhantering inom stora organi­sationer som försäkringsbolag, privata företag och inom eget försäkringsmäkleri.
Han har en unik kombination av erfarenhet från systematiskt säkerhetsarbete tillsammans med kunskap om alla former av försäkringsskydd.

Stefan är ekonom och har utöver Företags­universitetets säkerhetschefsutbildning också genomgått riskutbildning inom IFU (Institutet för För­säk­ringsutbildning) samt verkat som lärare inom främst sakförsäkring och riskhantering.

"Stefan är kunnig och erfaren men har framför allt en utmärkt förmåga att lyssna samt att analysera det mesta på ett klokt sätt. 
Det finns nog ingen människa som tycker illa om honom. Du ser honom ofta nära vatten. Det kan vara i en simbassäng, på en ö eller golfbana. Fråga honom gärna vad han tycker om musik...!"
/Lars Zetterström


Stefan Kinert
Telefon: 0708 17 24 36

Patrik Ripadal
Seniorkonsult

Patrik Ripadal har de senaste 25 åren arbetat med att leda, utveckla och systematisera säkerhet och riskarbete inom den privata sektorn. Han har innehaft roller så som koncernsäkerhetschef, säkerhetschef och riskmanager i såväl noterade som onoterade bolag (KappAhl, H&M, JC Brothers & Sisters). Han har även arbetat som senior säkerhetskonsult/rådgivare i olika säkerhetsbolag.

2010 vann KappAhl Retail Awards i kategorin årets säkerhetslösning för sitt ”systematiska säkerhetsarbete i en verksamhet i expansionfas”.
Trygghet, säkerhet & lönsamhet är rubriker för att beskriva hans proffessionella värdegrund och prioritering i säkerhetsarbetet. De gäller avseende person, organisation och egendom. Att leda och utveckla medarbetare i en organisation och fatta beslut är en naturlig del av säkerhetsarbetet.

Under sina år som officer i Försvarsmakten samlade han på sig omfattande kunskaper och erfarenhet som ledare och utvecklare. Något som kommit till nytta även i näringslivet.

Patrik har genomgått Företagsuniversitetets diplomerade säkerhetsskyddschefutbildning och är certifierad i styrelsearbete via Västsvenska Handelskammaren.

"Patrik är en duktig hemmasnickare, och är ofta ute i naturen, som finns alldeles runt knuten. Han gillar motion och jakt, något som alltid leder in honom på rätt spår. "
/Lars Zetterström


Patrik Ripadal
Telefon: 0708 36 50 00

Peter Lilius
Seniorkonsult
 
Peter Lilius som i hela sitt yrkesverksamma liv har arbetat med säkerhets- och trygghetsrelaterade frågor, började med tio år på ABAB för att därefter verka som polis i tio år. Han avslutade sin tid på polisen med en central tjänst på Stockholmspolisens utvecklingsenhet. Under drygt två år därefter arbetade Peter på Kammarkollegiet med att hjälpa andra statliga myndigheter med sin riskhantering. 
 
Sedan följde hela tjugo år som säkerhetschef på Apoteket. Tillsammans med kunniga medarbetare samlade han på sig kunskap och erfarenhet inom alla säkerhetsrelaterade områden en apotektskedja kan exponeras för. Viktigt för Peter i arbetet var att säkerhetsarbetet bedrevs systematiskt och i harmoni med Apotekets affärsidé, och att det kommunicerades till medarbetarna, så att en säkerhetskultur byggdes . Det betyder exempelvis att han arbetade operativt med krishantering och informationssäkerhet. även med säkerhet som lyder under säkerhetsskyddslagen. Han har också varit delaktig i att styra ett antal IT-relaterade projekt. Det bidrar till att han känner sig trygg i såväl operativt som strategiskt arbete. En ytterligare erfarenhet från den långa tiden på Apoteket är att han lärde sig prioritera och strukturera, samt att leda en verksamhet som under tiden genomgick stora förändringar.
 
Under åren har Peter sett det som viktigt för sig själv, och för företaget han arbetar i, att vara engagerad i säkerhetsrelaterade nätverk. Det har lett till ett engagemang i styrelsen för HSG och Swerma samt ett uppdrag som regionordförande för Näringslivets Säkerhetsdelegation.
Erfarenheten har även kommit till nytta i ledningsgrupper för säkerhetsutbildning eller när han verkat som ledamot i styrelsen för Säkerhetsbranschen.
 
”Vid sidan av arbetet föredrar Peter att vara i naturen - gärna med en kamera i högsta hugg. Barnbarnen och familjen är prioriterade och hamnar också ofta bland bilderna i Peters arkiv. 
De som känner honom säger att han inte är oäven med hammare och spik.
Eget idrottande har övergått till engagemang i ideellt arbete inom ungdomsidrotten, och han berättar gärna hur mycket det engagemanget ger honom." /Richard Buske
 
Peter Lilius
Telefon: 072 015 1958